Kickbokstraining voor bedrijven 

 

 

 Wil jij dat jouw teamleden gezond zijn, helder van geest en constructief kunnen samenwerken waarbij er effectief wordt gecommuniceerd? Dan is deze training een uitstekende gelegenheid voor jullie team! De training bestaat uit een combinatie van Bootcamp en/of Kickboksen. Bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband. Kickboksen is meer dan alleen maar stoten en trappen, het is een sport waarbij je veel over jezelf en de ander kan leren. Ook op de werkvloer is communicatie een essentieel aspect voor een goede werkverhouding. Maar liefst tachtig procent van communicatie gebeurt non-verbaal. Door expressie te geven aan jezelf middels het lichaam zal er meer bewustzijn en vrijheid ontstaan waardoor transparantie in communicatie mogelijk wordt. Tijdens de kickboks of bootcamp trainingen wordt er binnen het team aandacht besteedt aan hoe je beter kunt communiceren (non-verbaal), samenwerken en persoonlijk steviger in je schoenen kunt staan. Ook zal er worden gewerkt aan teambuilding op een creatieve en speelse manier.

 De trainer is een ervaren wedstrijdkickbokser en krachttrainer en geeft sinds een aantal jaren les om mensen te verbinden met hun innerlijke kracht. Doordat je meer bij je kracht komt, is het mogelijk een gezond, transparant en fit team te vormen dat bestaat uit medewerkers die er samen voor gaan en op elkaar vertrouwen. Deze eigenschappen dragen bij aan een hogere productiviteit en meer creativiteit binnen de organisatie. De training vindt plaats in een ongedwongen sfeer, wat ook de ontspanning binnen het team ten goede komt.

 De effectiviteit van de technieken hebben betrekking op gecontroleerde stressontlading, conditietraining en spieropbouw . Dit gebeurt op een plezierige manier, waardoor de veerkracht kan worden verhoogd. Kickboksen vergroot het zelfvertrouwen; vaak gaat dit gepaard met het ontwikkelen van meer weerbaarheid en incasseringsvermogen. Door deze trainingen leert het team elkaar beter kennen en er ontstaat een andere (verfrissende) communicatie binnen het team. Ook gezondheid speelt een belangrijke rol in de lessen; er wordt veel aandacht besteed aan leefstijl.

 Deze workshop bestaat uit een reeks van zeven lessen in drie delen. 
Centraal in de reeks staat de non-verbale communicatie. 


Deel 1. Verbeter je lichaamstaal
 Deel 2. Andermans lichaamstaal interpreteren
 Deel 3. Lichaamstaal in specifieke werksituaties


 Na afloop van de trainingen hebben jij en je team op een sportieve manier contact met elkaar gelegd. In de praktijk kan je de communicatie tools inzetten om beter tot elkaar te komen en constructief samen te werken. Ook kan het ervoor zorgen dat je in het algemeen lekkerder in je vel komt te zitten, waardoor je meer innerlijke kracht en zekerheid in de werksituatie kunt ervaren!